Het jongerenwerk in de gemeente Krimpen aan den IJssel is zowel binnen als buiten actief. Sinds 2016 is het jongerenwerk gestationeerd in de Tuyter waar inloopactiviteiten zijn die jongeren kunnen bezoeken. Tijdens deze activiteiten kun je vrijblijvend binnenlopen en een potje poolen, tafelvoetballen, DJ-en, gamen of een praatje maken met de jongerenwerker. Ook worden er regelmatig thema’s behandeld die voor jongeren belangrijk zijn en beschikken we over jongereninformatie op het gebied van roken, drugs, seksualiteit, werk en meer.
Daarnaast worden er activiteiten georganiseerd die zich specifiek op meiden richten en wordt er, afhankelijk van het seizoen, binnen of buiten gesport.

Buiten kun je de jongerenwerker tegenkomen op straat bijv. bij het winkelcentrum, trapveldjes en bij de hangplekken (BOJ’s). Het jongerenwerk zet activiteiten op samen met andere organisaties in de wijken, bijv. door een skate-event te organiseren of een kennismaking activiteit met partners vanuit de Tuyter. We nemen ook deel aan de wijkschouw en organiseren activiteiten met buurtverenigingen en verschillende  maatschappelijke partners.
Het jongerenwerk werkt ook samen met scholen op het gebied van voorlichting en preventie. Jongeren (en hun vragen) staan altijd centraal. Jongeren die een idee hebben, graag iets willen organiseren in de gemeente of met vragen zitten kunnen bij het jongerenwerk terecht.
Meer informatie over het jongerenwerk is te vinden op de website: jongerenwerkkrimpen.nl 
Jongereninformatie is te vinden op de website jonginkrimpen.nl