Vereniging Krimpener Kunstwaard is een vereniging voor professionele en vrijetijdskunstenaars in de Zuid-Hollandse polder de Krimpenerwaard en omgeving. Sinds de oprichting in april 2009 is de vereniging uitgegroeid tot meer dan 150 leden, die actief kunst beoefenen. Veel disciplines zijn vertegenwoordigd; er zijn onder hen veel beeldend kunstenaars, maar ook steeds meer woordkunstenaars sluiten zich aan.

De vereniging stimuleert, ontwikkelt en organiseert diverse kunst- en culturele activiteiten. Zo organiseert ze bijvoorbeeld beeldende kunst- en dichtwedstrijden, kunstroutes en exposities. Leden kunnen hun kunst publiceren op een eigen pagina – minisite – binnen de website.

De vereniging zet zich in om de Krimpenerwaard bekend te maken om haar kunst, kunstenaars en culturele activiteiten. Er wordt deelgenomen aan bredere regionale activiteiten in de sfeer van cultuur en recreatie.

De Kunstwaard organiseert exposities in de openbare ruimte van De Tuyter. Wie graag zelf eens wil exposeren kan contact opnemen met het bestuur van de Kunstwaard via info@kunstwaard.nl.

Meer informatie is te vinden op de website www.kunstwaard.nl,

of voor contact email info@kunstwaard.nl.